Mindenkivel történ már olyan, hogy nem olyan frizurával távozott a fodrásztól, mint amilyenről álmodott. Pedig lehet, hogy a fodrász pont azt vágta, amit mi kértünk, cask épp mégse áll nekünk jól, de nem ajánlott helyette mást? Zsidró Tamás mesterfodrásznak az embereket leginkább foglalkoztató kérdéseket tette fel a Glamour magazin, amire őszintén válaszolt is.


Önismereti munka a haj

Zsidró Tamás szerint a nők többsége nem foglalkozik azzal, hogy milyen tulajdonságú és minőségű a hajuk, olyan frizurát választanak, amelyek nekik tetszenek. A mesterfodrász elmondta, ezért van az, hogy sokan vékony szálú hajjal szeretnének olyan fazont, ami a vastag szálú hajúaknak áll jól, vagy kiemeli azt az általános esetet, amikor a göndör hajúak egyenest, az egyenes hajúak göndör fürtöket szeretnének. Hozzátette azt is, a férfiak jobban elfogadják az állapotukat vagy a megváltozhatatlant - pl. testalkat - addig a nők sokszor küzdenek ellene. Zsidró Tamás kiemeli, bár a technikai fejlődésnek és a sok ügyes fodrásznak köszönhetően sok elvárásnak meg tudnak felelni, csodát senki nem tud tenni. "Egyszóval a haj elfogadása, és hogy abból mit lehet vagy mit érdemes kihozni, akár önismereti munkának is felfogható" - mondta a Glamournak.

Fazonváltás, mint műtéti beavatkozás

A drasztikus fazonvágáltással Zsidró Tamás elmondja, ő is, és a legtöbb fodrász annak örül, ha jól átgondolt, alapos és érett gondolattal érkezik a vendég egy fazonváltásra. Ahogy fogalmaz: "Egy jó fodrász nem erőszakos, a fazonváltás felér egy műtéti beavatkozással, előtte alapos diagnózist készítünk". Ugyanakkor beszélt arról is, hogy nem feltétlen baj, ha valaki évekig ugyanazt a frizurát viseli. Viszont kiemeli, hogy ha roncsolódik a hajszerkezet, akkor változtatni kell - akár a fazon megtartásával, de bizonyos rugalmassággal. 

Zsidró Tamás a szőkeségről és a rövid hajról

A szőke haj mindig vonzó volt, sokan ezért ragaszkodnak hozzá sokáig. Vagy ezért akar sok nő szőke lenni, még akkor is, ha nem feltétlen alkalmas a haj a szőkítésre. Vannak technikák, amelyekkel elérhető a kívánt hatás, és a mesterfodrász kiemeli, a mai készítmények már a legtöbb problémára megoldást kínálnak. A szép szőke haj titka ezért nem véletlen az ápolás. De hozzáteszi, el kell azt is fogadni, ha valami annyira roncsolódott, akkor attól ollóval kell megválni.

A rövid hajról elmondta, a divat sokakat magával ránt, de a rövid hajnál figyelembe kell venni az arc karakterét és a személy egyéniségét. Zsidró Tamás kiemeli, nem általánosíthatunk úgy, hogy a rövid haj fiatalít, mert ez jóval összetettebb kérdés. Hozzáteszi, a nyáron sokan vágnak bele bátrabban a vágásba, de figyelembe kell venni, hogy a haj átlagosan 1 centit nő havonta.

A mesterfodrász hangsúlyozza, mindig olyan emberrel konzultáljunk színekről, fazonokról, akit többen is ajánlottak, és érdemes úgy megjelenni a fodrásznál, ahogy a legtöbbször megjelenünk. Ez mindenkinek segít megtalálni a megfelelő stílust.


A teljes interjút megtalálja a Glamour oldalán!

Fontos, hogy testünk megfelelő tápanyag és vitaminszinttel rendelkezzen, mert ekkor lesz gyönyörű és egészséges a hajunk. Természetes vitamintartalma, antioxidáns hatása miatt a Catalase kapszula nem csak a hajunkra, de az egész szervezetünkre pozitívan hat. Vásárold meg online!